IRRITATIES IN HET VLIEGTUIG

Koffer nemen en hup naar het vliegveld. Tijd om de wereld te ontdekken en om lekker te genieten op vakantie. Maar eerst nog even de vliegreis overleven, want vandaag deel ik de irritaties in het vliegtuig. Herkennen jullie deze situaties?

De irritaties

1. Lange wachtrij

Iets wat ik persoonlijk erg vervelend vind zijn de lange wachtrijen in het vliegtuig. Je bent vaak al 2uur op voorhand op de luchthaven en moet de tijd zien te verdrijven. Je bent dan ook dolgelukkig als je ein-de-lijk mag boarden. Helaas duikt daar opnieuw een lange wachtrij aan, want mensen gaan gewoon de hele bende ophouden door in het midden van het gangpad te staan. Lekker op het gemak alle spullen uit hun koffertje nemen die ze tijdens de vlucht nodig hebben. Nog even rustig mijn koffertje wegsteken en dan op het gemak gaan zitten. Allemaal goed en wel, maar weet dat daardoor een hele bende staat te wachten. Dat is niet leuk. Ga eerst even op je plaats zitten en neem je spullen zodra iedereen zit. Of nog beter ( want het zijn meestal vrouwen), neem een handtas mee waar je de belangrijkste spullen insteekt. Deze mag je gewoon aan je voeten zetten tijdens de reis en op die manier heb je dus alles binnen handbereik en moet je niemand lastigvallen of ophouden.

2. Stoel naar achter

Eentje die ik gelukkig nog niet vaak heb meegemaakt is het ongevraagd naar achter leggen van de stoel. Mijn vriend heeft dit bijvoorbeeld wel al vaak aan de hand gehad, maar voor hem is dat absoluut geen pretje. Hij is groot en de beenruimte is meestal nipt voor zijn lange benen. Wanneer de persoon voor je dan ook nog eens zijn stoel naar achter legt om zo beter te liggen, is dit een heel groot frustratiepunt voor hem. Hij heeft zo al weinig plaats en nu is hij deze helemaal kwijt. Niet tof dus, zelfs niet voor mij als klein persoon. Het is gewoon allemaal krap in zo’n vliegtuig en dan ben je blij met het beetje ruimte dat je hebt. Neem dat niet af van iemand.

3. Huilende baby’s

Hier valt helaas weinig aan te doen, maar voor andere mensen kan het natuurlijk wel storend zijn als dit gehuil aanhoudt.

4. Handbagage

Je wandelt naar je zitje toe, wilt je handbagage boven je wegsteken en plots zit het vak al vol. Hoe kan dat!? Iedere passagier mag 1 handbagage meenemen en daar is dan ook plek voor voorzien. Hoe kan het dan dat het vak boven je al vol zit wanneer jij aankomt? Wel, vele mensen kopen natuurlijk nog enkele dingen in de luchthaven maar steken dat niet in hun handbagage. Alles lekker apart in de cabine en als er boven mij geen plaats meer is daarvoor, dan maar in een andere cabine. Gevolg: geen plaats voor iemand anders zijn koffer waardoor jij als zielenpoot je bagage enkele cabines verder moet stockeren. Ook hier weer geen leuk gevoel, want je wilt je bagage zo kort mogelijk bij je hebben. Steek dus alles samen in 1 handbagage zou ik zeggen en steek het in de cabine boven je. Dan zijn er geen problemen.

5. “Dat is mijn plaats”

Ik snap dat je liever samen naast elkaar zit in het vliegtuig. Maar wacht even tot je merkt dat alle mensen aan boord zijn. Ik vind niets zo vervelend als te zeggen: “excuseer, dat is onze plaats”. Je ziet dat de mensen zelf ook verveeld zijn, want ze hadden zich al geïnstalleerd. Nu moeten ze opnieuw opstaan, opnieuw hun hebben en houden verhuizen en uiteindelijk op de zitjes gaan zitten die voor hen voorzien waren. Heel vervelend. Zet je dus altijd eerst op jouw voorziene plaats en wacht tot alle passagiers aan boord zijn. Zie je dan nog een plaatsje vrij langs je vriend(in), ga dan pas naast hem of haar zitten.

6. De armleuning

Een laatste: de armleuning. Dat is eigenlijk iets super vervelends in het vliegtuig. Zeker als je in het midden zit, want plots moet je zowel de linker als rechter armleuning delen met je buur. Als dat iemand is die je kent, is dat nog niet zo’n groot probleem. Maar wanneer je tussen 2 vreemden zit, kan ik me inbeelden dat je mooi met je handjes op je schoot zit. Niet erg comfortabel, maar waar moet je anders naar toe met je armen? De armleuningen zijn al ingenomen door de 2 vreemden langs je. Kies dus best niet voor een zitje in het midden als je kan kiezen.

Herkennen jullie enkele situaties? Waar ergeren jullie zich aan in een vliegtuig?

Liefs Femke ♥

No Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.