Bouwgrond

BOUWUPDATE 2 | DE GROND & ARCHITECT

Een tijdje geleden schreef ik mijn eerste bouwupdate. Hierin vertelde ik dat we een grond hadden gekocht, een lening hadden afgesloten en een architect hadden gevonden. Ondertussen zijn we weer wat opgeschoten en wil ik jullie graag een 2de update geven. 

DE GROND

Op 2/11/2016 hadden we een afspraak bij de notaris. Om 16u15 werden we er verwacht om alle overige papieren betreffende de lening te ondertekenen. Handtekening hier, handtekening daar en zo ging het maar door. Het was een hele stapel papieren die afgerond moest worden. Om 17u werden de verkopers van het stukje grond verwacht bij de notaris. Daar zaten we met zen allen rond de tafel. Daar was het grote moment waar we naar uitgekeken hebben. Na het overlopen van de verkoopakte moesten we opnieuw onze handtekeningen uitdelen. Jeetje, weer zoveel. MAAR de bouwgrond was vanaf dat moment natuurlijk wel van ons! Hoera!  Zowel mijn vriend als ik konden niet stoppen met lachen van geluk. De bouwgrond was echt van ons! Ik kon het moeilijk geloven en heb het dan ook enkele keren moeten herhalen. We waren dolgelukkig!

GRAS MAAIEN

Voor

 

Voor

Nu de bouwgrond van ons was, konden we ermee doen wat we wilden. Nu ja, het moest wel allemaal legaal blijven, maar dat was geen enkel probleem. Het eerste taakje wat wij gedaan hebben op de bouwgrond was het gras maaien. We begonnen op zaterdag 5/11/2016 om 10u30. Samen met de opa van mijn vriend zijn we naar daar getrokken met een grasmachine, een bosmaaier en een hark. Al snel kwamen we erachter dat het grasmachine geen oplossing was. Ons stukje grond lag er erg hobbelig bij waardoor het grasmachine zichzelf constant vastreed. Bye bye grasmachine.

We hebben dan maar de bosmaaier genomen en thank god dit ging een stuk beter. Rond 12u zijn we die dag gestopt, want mijn vriend moest voetballen ‘s middags. De dag erna, zondag 6/11/2016, zijn we verder gaan doen. Dit keer geen hulp van de opa, maar van mijn ouders. Super lief! We begonnen om 11u en deden het overige rechtstaande gras af met de bosmaaier. Mijn ouders hadden ook nog wafels meegenomen en likeur. Zo ging het werken vlot vooruit! Rond 15u waren we klaar en hadden we eindelijk een mooi stukje grond.

Na

Na

DE ARCHITECT 

Op 10/11/2016 hadden we een 2de afspraak met de architect i.v.m. het plan. Guess what! Net als vorige keer belde hij opnieuw af. Hij had nog werk aan een project wat af moest. Dikke pech voor ons, want wij hadden natuurlijk enorm uitgekeken naar die dag. De afspraak werd verzet naar zaterdag 12/11/2016 om 11u. Vol verwachting en blijdschap reden we naar Hoeselt, maar al snel werden onze blije gedachten omgeschakeld naar teleurstellingen.

Mijn vriend had zelf wat getekend, vertrekkend vanuit het vorige ontwerp van onze architect. Helaas was alles wat hij had getekend niet mogelijk. Niets paste binnen ons budget. Heel erg stom natuurlijk, want daar gingen onze dromen. Ook probeerde onze architect de kelder uit ons hoofd te praten. Ook dit paste niet binnen ons budget. Dat was natuurlijk geen fijn nieuws. Je hebt in het begin zoveel dromen en die moet je gewoon opeens laten gaan. Erg stom. We waren niet echt blij.

Zo dit was mijn 2de bouwupdate. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen!

Als jullie leuke en grappige beelden willen zien van o.a. het gras maaien, klik dan zeker hier!

Hebben jullie ook zoveel problemen gehad met jullie architect?

3 Comments

 • Janschoen 4 december 2016 at 12:22

  Onze architect was top maar met die van de buren hebben we wel problemen gehad. Die moesten ons volgen omdat wij eerst bouwden, maar die architect lapte wat regels aan z’n laars.

  Reply
  • Janschoen 4 december 2016 at 12:24

   Nog een tip om te maaien. Ene boer vragen, dan is dat op 15 min gedaan. Greetje hare pa had dat bij ons gedaan.

   Reply
   • Femcetera 5 december 2016 at 10:39

    Ai dat is ook minder Jan. Zeker als het die van de buren nog is. Wij hebben best wel pech met onze architect. Onze afspraak van afgelopen zaterdag is weer verzet en zo gaat het maar door. Heel stom.
    En ja dat is wel een goede tip voor het maaien van het gras, maar dan werd het gedaan 🙂 We wouden graag zelf iets doen 🙂 Het gras ligt wel nog op de grond. Dat moeten we ook nog eens weghalen haha 🙂

    Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.