St. Jean Du Gard, Frankrijk

Drie weken geleden trok ik voor een weekje op vakantie naar St. Jean du Gard in Frankrijk. We hadden niet het allerbeste weer waardoor we vaak stadjes bezochten. Benieuwd naar mijn foto’s?

St. Jean du gard

_MG_5095 Beginnen doe ik met het uitzicht vanuit ons huisje. Is dat niet prachtig? Iedere avond werden we getrakteerd op ofwel een open ofwel bewolkte (roze) lucht. Fantastisch mooi!

_MG_4996

Bij ons zwembad stond een hoop Lavendel en guess what! Deze Lavendelstruik zat vol vlinders! Lang niet meer zulke mooie vlinders gezien. Hier in België zie je meestal maar een soort vlinder, een witte, maar daar waren echt veel verschillende soorten. Mooi om te zien.

Anduze

_MG_5023

_MG_5028

Heksen te koop!

_MG_5044

Een inie minie overdekt marktje met vooral veel groenten en fruit. Wel super gezellig!

_MG_5047

_MG_5060

Een mooi gezellig pleintje met kleurrijke vlaggetjes.

IMG_5611

_MG_5038

En de kleine shop straatjes.

Een dagje zijn we naar het stadje Anduze getrokken. Zoals jullie op bovenstaande foto’s konden zien was het er heel erg mooi. Vooral de kleine straatjes spraken me aan, zo gezellig. Bovendien hingen er overal vlaggetjes, alsof er feest was in de stad.

_MG_5122

Brrrr…

Verder zijn we ook nog in een soort oude, vervallen spookstad geweest.  Er leefde wel een paar mensen, maar volgens mij echt niet veel. Op het moment dat wij er waren was er niemand te zien in het stadje. Deden ze misschien allemaal mee aan de siësta?

Watervallen

_MG_5153

IMG_5808

wpid-wp-1439477530707.jpg

Dit vond ik een van de leukste activiteiten. Hoewel het geen stralend weer was ben ik toch samen met mijn vriend het water in geweest. Nu ja, we hebben wat vals gespeeld eigenlijk. We trokken beide onze waterschoenen aan en zijn over de rotsen tot aan de waterval gewandeld. Droog dus, enkel onze voeten stonden in het water. Gelukkig was het water niet ijskoud.

Ik zou dit zeker en vast aanraden om te doen!

Vézénobres

_MG_5185

Wat een uitzicht!

_MG_5174

_MG_5187

Leuke auto!

_MG_5189

_MG_5205

En tot slot bezochten we ook het stadje Vézénobres, een middeleeuws stadje. Ook weer heel erg gezellig. Wie dit stadje bezoekt moet ‘s avonds ook zeker en vast niet meer te gaan sporten, want het is er behoorlijk berg op. Je wordt natuurlijk wel weer getrakteerd op een prachtig uitzicht eenmaal je helemaal boven bent.

Zo, dit was de plog van mijn vakantie in Saint Jean du Gard. Ik hoop dat jullie het mooie foto’s vonden. Laat het zeker en vast weten in de comment.

Liefs Femke ♥

 

5 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.