Boetiekhotel Polaris, Oostende

Maandag 8 juni 2015 was de dag dat ik 23 werd. Zoals ik misschien wel vaker heb verteld is dit voor mij meestal een dag van leren, want mijn verjaardag valt altijd midden in de examenperiode. Vervelend, dat zeker en vast, maar niets aan te doen natuurlijk. Je moet er het beste van maken. Zo werd deze maandag midden in deze rotperiode toch nog leuk door de vele cadeaus die ik kreeg. Centjes horen er natuurlijk altijd bij, maar ik kreeg ook enkele leuke spullen van Salt & Pepper voor mijn uitzet. Hier was ik enorm blij mee, maar er was toch een cadeautje wat er met kop en schouders bovenuit stak en dat was het cadeautje van mijn vriend: een weekendje Oostende. Ik wist van niets en was dan ook super verrast toen ik dit kreeg. Heel erg tof! Vandaag review ik het hotel voor jullie.

Boetiekhotel Polaris

Ik had het hotel op voorhand niet gezien, dus het was spannend tot de dag dat we er arriveerden. Langs de buitenkant ziet het totaal niet uit als een hotel. Het deed me eerder denken aan een oude winkel. Lange grote ramen, oude houten constructies, lage vensterbanken, … Heel mooi hoor, maar ik had niet verwacht dat daar een hotel achter schuil zat. Bij het binnenkomen werd het natuurlijk wel duidelijk: dit was ons hotel. Langs buiten mocht het misschien “oud” uitzien, maar de binnenkant van het hotel was super wit, strak en modern. Wederom, totaal niet aan verwacht, maar super mooi!

_MG_4295

Hotel Polaris bestaat in feite nog niet zo lang. Op 18 Juli 2009 werd het gekocht en gerenoveerd.  Het hotel heeft 3 sterren en is opgericht door een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde. Bovendien staan ze ook in de Bongo bonnen en behaalden ze een score van 8/10 bij booking.com in 2013. Je leest het dus goed, dit hotel is zeker en vast top!

De kamers

Het hotel telt 12 kamers, verdeeld over 3 verdiepingen. Daardoor heerst er een intieme en vooral rustige sfeer. Dat vond ik wel erg prettig. Zoals ik net al zei is het hele hotel binnenin strak , wit, zwart en dus lekker modern. Ook dat was terug te vinden in de kamers. Wij hadden een tweepersoonskamer. Vrienden, die ook waren opgekomen, hadden een driepersoonskamer. Deze was natuurlijk iets ruimer, maar de indelingen waren allen ongeveer vergelijkbaar.

_MG_4290

Iedere kamer had zijn x-aantal bedden (in ons geval 2) en beschikte over een kleerkast, badkamer en tafeltje met stoeltjes. Verder waren er ook 2 luxe kamers die ook deze indeling hadden plus bubbelbad. Dat lijkt me ook wel erg leuk, maar dan moet je al echt daar zijn om te relaxen. Wij hadden maar anderhalve dag en wouden zoveel mogelijk zien van de stad waardoor we amper op onze kamer waren.

Brochure-materiaal07 _MG_4287 _MG_4286

_MG_4279 _MG_4280 _MG_4281 _MG_4282

_MG_4278

De badkamer. In feite was het een kleine badkamer, dat moet ik wel eerlijk toegeven, maar je had wel alles wat je nodig had. Je zag de make-up spiegel, handdoeken, bekertjes, voldoende wc-papier en de doucheproducten.

Onze kamer lag aan de voorkant van het hotel waardoor we uitzicht hadden op de Groentemarkt. Onze vrienden lagen aan de achterkant waardoor zij iets meer rust en stilte hadden. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat we door de dag lawaai hoorden, maar het in feite ‘s avonds ook muisstil was langs de voorkant.

_MG_4288

Ontbijt

Het ontbijt was in één woord fan-tas-tisch! Het was niet extreem groot, maar het had meer dan voldoende.

Brochuremateriaaldeel1nr004

Hier zie je een deel van het ontbijt. Toen wij er verbleven waren ook de deuren achter
deze tafels open en was er dus veel meer keuze dan hier staat afgebeeld.

Qua drank kon je er water, verschillende soorten koffie, chocomelk, cava en versgeperst fruitsap krijgen. Allen erg lekker. Bovendien vond ik het erg fijn dat je je fruitsap zelf moest persen. Zo wist je wel heel zeker dat het versgeperst was.

Brochuremateriaaldeel1nr005

Eten was er ook in overvloed. Ik heb daar echt een stevige basis gelegd voor die dag. Maar alles zag er ook zo lekker uit. En je wilt dan toch van alles een beetje proeven. Zo at ik spek met ei, een broodje met parmaham, een mini croissantje, een mini chocobroodje en een yoghurtje. Stuk voor stuk super lekker. Maar dat was dus niet alles. Er was ook nog fruit, cornflakes, gekookte eieren, veel verschillende soorten broodjes, veel keuze aan charcuterie, chocopasta en ga zo nog maar even door. Het was toppie!

Service

• 2 luxe kamers met bubbelbad
• 12 trendy kamers
• Kluis op de kamers
• Douche/bad, haardroger, make-up spiegel
• Gratis kabel-TV
• Rookvrij hotel
• Receptie
• Ontbijtbuffet (exclusief prijzen kamer)
• Lift
• Kamer voor rolstoelgebruikers
• Openbare parking in de buurt, mits betaling
• Kleine huisdieren toegelaten, € 12,00/nacht
• Gratis WIFI internet

Conclusie

Ik vind Boetiekhotel Polaris een echte aanrader! Zoals ik al zei ziet de voorkant niet uit als een hotel waardoor je duidelijk het contrast ziet tussen binnen en buiten. Dat vind ik uniek. Ook hun kleurencombinatie vind ik top! Dit was mijn stijl. Veel wit, lekker strak, niet te veel tralala. Geweldig.

De kamers zijn erg proper, voldoende groot en voorzien van vele spullen ( make-up spiegel, handdoeken, doucheproducten enzovoort). Ook het ontbijt en de ontbijtruimte zagen er goed uit. Je had er super veel keuze en dus voor elk wat wils. Alles was erg vers en ook netjes gepresenteerd.

De klantvriendelijkheid was ook heel goed. Bij aankomst werden we meteen vriendelijk onthaald en kregen we voldoende informatie. Je kon hen ook alles vragen, dat was wel fijn. Zo had mijn vriend het ontbijt niet geboekt, maar dat was geen probleem, dat konden we die ochtend zelf nog beslissen. Wij hebben uiteindelijk besloten toch te ontbijten waardoor we dat extra moesten betalen, maar dat is normaal natuurlijk. Verder vroegen we ook naar een Wi-Fi code en ook dat was geen probleem. In no time waren we verbonden met hun netwerk en konden we gratis surfen op het net.

Ook de ligging was perfect. Het hotel ligt 1 straat van de winkelstraat en het grote wapenplein verwijderd waardoor het dus midden in het centrum is gelegen. Lekker kort bij de winkelstraten en de vele cafeetjes, top. Ook parking Mijnplein ligt om de hoek waardoor je snel je auto kortbij kwijt kan. Hoewel het hotel midden in het centrum ligt hebben we toch geen lawaai ervaren ‘s nachts. Dat vind ik ook wel erg goed, want ik heb mijn rust nodig en dat kan voor mij alleen in een rustige omgeving. Het drukke nachtleven van Oostende bevindt zich gelukkig aan de andere kant van de stad.

Tot slot ben ik ook erg blij dat dit hotel rookvrij is. Ik heb niets tegen roken hoor, maar het is gewoon de geur, dat past niet in een hotel.

Mijn score: 8.5/10

Contact

Boetiekhotel Polaris
Groentemarkt 19
8400 Oostende
E-mail: info@hotelpolaris.be
Tel.: 059/27 90 06

Hotel Polaris is ook te vinden in enkele Bongo bonnen waaronder deze en deze.

Liefs Femke ♥

Foto’s ©FemkeHauben en ©HotelPolaris

2 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.