Barcelona in 2 dagen

Onlangs ging ik samen met mijn vriend naar Barcelona. Ooh wat was dat leuk. En warm! Vandaag geef ik een overzicht hoe je Barcelona optimaal kan ontdekken in 2 dagen. Geniet ervan!

Barcelona in 2 dagen

Park Guëll

Barcelona is ongetwijfeld de kleurrijkste stad die ik tot nu toe heb gezien. Dit is vooral te danken aan Gaudi. Ga maar eens naar Park Guëll, dan weet je wat ik bedoel. Dit jaar zijn wij helaas niet binnen geweest. Wij waren er rond 15:00 en de volgende tour ging pas van start om 17:00. Die tijd om te wachten hadden we niet, helaas. Mijn tip: leg je tour vast via internet. Koop je tickets online. Op die manier kan je wel kiezen en geraak je wel binnen. Als ik me niet vergis is het via internet ook ietsjes goedkoper,  maar dat weet ik niet 100% zeker.

Vermits wij niet binnen geraakten, hebben we errond gelopen. Ook de moeite waard! Kijk maar eens naar onderstaande foto.

_MG_3207 _MG_3202 _MG_3212Wat een uitzicht!

Sagrada Familia

Wie naar Barcelona gaat moet ook de Sagrada Familia gezien hebben. Dit is de absolute trekpleister, waardoor het er natuurlijk mega druk is. Persoonlijk vind ik het niets. Mijn vriend wel. Oke, het is groot en je ziet het precisiewerk. Dat is knap, maar mij storen de kranen boven de kerk enorm. Je kan geen mooie foto maken want die dingen staan er sowieso op! Verschrikkelijk. Verder weet ik niet wat ik moet denken van de stijl. Er zitten zoveel stijlen in! Niet normaal. Het is speciaal, dat wel, maar of ik het iets vind… Daar ben ik nog niet helemaal uit, maar dat is dus persoonlijk.
Enkele jaren geleden ben ik ook binnen geweest. Dat is mooi, maar ik zou het geen tweede keer meer doen.

Wist je dat er zelfs mensen speciaal naar Barcelona komen om te zien hoe het gevorderd is met de Sagrada! Ze zullen nochtans moeten wachten tot 2026, want dan verwachten ze klaar te zijn.

_MG_3183

Mont Juïc

Dan Mont Juïc. Ook prachtig en vooral veel te beleven! Wanneer je aankomt op plaça d’Espanya zie je direct 2 torentjes, het begin van een mooie belevenis. Vooraleer je kan genieten van alle pracht en praal, zal je je eerst moeten inzetten. Je moet eerst een hele hoop trappen doen ( of de roltrappen natuurlijk) vooraleer je kan genieten van o.a. de mooie uitzichten.
Na enkele stijgingen zul je aankomen bij de magische fontein. Heel mooi heb ik horen zeggen. ‘s Avonds wanneer het donker wordt gaat de fontein aan en werkt ze op het ritme van de muziek. Helaas hebben wij deze niet in actie gezien omdat het winterschema nog van toepassing was. Ze wou enkel vrijdag en zaterdag werken en wij waren er zondag. Jammer!!

_MG_3239
Wanneer je dan uiteindelijk helemaal boven bent kom je ‘museu nacional d’Art de Catalunya’ tegen. Hier zijn wij ook niet binnen geweest omdat het al gesloten was. Nu, zo erg vonden wij dat niet want het sprak ons ook niet echt aan. Wij hebben op dat punt wel genoten van het fantastische uitzicht. Een heel groot deel van Barcelona was klaar en duidelijk zichtbaar. Geweldig!

_MG_3248 _MG_3253 _MG_3242

Wederom, wat een uitzicht over de prachtige stad!
Hieronder zie je trouwens het museum.

Hierna zijn we achterom het nationaal museum gewandeld naar het olympisch stadion. Ook gesloten, maar dat was wel te verwachten vermits we er laat toegekomen waren. Toch is het zeker en vast de moeite om een bezoekje te brengen, want hoewel het stadion zelf gesloten was, waren er toch een hele hoop andere dingen te bezichtigen die olympische spelen gerelateerd zijn.

_MG_3258_MG_3271_MG_3268

La Rambla

La Rambla is nog zo een must-see, maar heel eerlijk vind ik deze persoonlijk niks. Het is eens leuk om de straat af te wandelen vanwege zijn gezelligheid en vele restaurantjes, maar dat is het dan ook.

_MG_3133

In een zijstraatje van La Rambla vind je ook nog la boqueria. Dit is een overdekte hal met vele standjes, allemaal vol lekkere producten ( lees: vooral eten). Wij waren zondag pas in Barcelona waardoor deze markt niet open was, helaas.

_MG_3137

Mare Magnum

De haven moet je ook absoluut gezien hebben. Deze ligt op het einde van La Rambla. Super groot en echt super mooi. Op het “water” ( want je moet wel degelijk een brug over)  ligt ook nog een winkelcentrum ‘Mare Magnum’. Ook super! Je hebt er enkele leuke winkels en kunt er genieten van een fantastisch uitzicht. Wat je er ook absoluut moet doen is eens aan de kant gaan zitten op de brug en genieten van het uitzicht en de zon. Zalig, echt waar. Je ziet er ook vele mensen die gewoonweg liggen te zonnebaden.

_MG_3169 _MG_3158 _MG_3157 _MG_3154 _MG_3151 _MG_3146 _MG_3142 _MG_3139

Shopping

Naast Mare Magnum zijn er nog tal van leuke shops, verspreidt over heel Barcelona. Waar je ze kan vinden? Wel ga eerst maar naar plaça de Catalunya. Daar zie je opnieuw een groot winkelcentrum waarin je o.a. Sephora vindt. Ook passeig de Gracia en av. Portal de l’Angel zijn zeker de moeite waard. Daar vind je de echte shops ( zowel de duurdere als de goedkopere). Wij hebben verder het gedeelte barri Gotic gedaan en ook daar vind je leuke shops. Niet de meest bekende, maar wel erg leuke winkeltjes.

_MG_3131 _MG_3127

El barri gotic en El Raval

El barri gotic? Ja, dit is een van de gedeeltes van Barcelona. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog het gedeelte El Raval. Zoals ik net al zei liggen ook daar enkele winkeltjes en restaurantjes. Heel gezellig. Verder kom je er ook leuke pleinen en impressionante gebouwen en kerken tegen. Zeker de moeite waard!

_MG_3117 _MG_3108 _MG_3103 _MG_3097 _MG_3089 _MG_3084

Zo, dit was onze invulling van 2 dagen Barcelona. Nogmaals, deze stad heeft echt enorm veel te bieden zoals je op de foto’s wel al zag. Je kan er lekker gaan shoppen, chillen aan het strand, cultuur opsnuiven, lekker eten en drinken en ga zo nog maar even door. Zeker de moeite om eens tot daar af te reizen!

Onze reis werd geboekt met de bongobon Viva Barcelona. Prijs: € 229.90 ( excl. vervoer).
Liefs Femke ♥

 

13 Comments

 • beautifulday4makeup 7 mei 2015 at 08:43

  Wat jammer dat de fontein nog in de wintertijd zat 🙂

  Reply
  • Sparklesofmakeup 7 mei 2015 at 13:41

   Ja echt heel jammer. Mijn vriend heeft deze wel al in actie gezien en zei dat het echt super mooi is. Wanneer de fontein werkt, werkt ze op muziek en zijn er overal lampjes. Gezellig!!

   Reply
 • Nicolish 7 mei 2015 at 13:35

  Wat een prachtige foto’s. Barcelona ziet er echt prachtig uit. Ik wil daar echt nog een keer heen in mijn leven!

  Reply
  • Sparklesofmakeup 7 mei 2015 at 13:40

   Dankje! Als je er echt heel graag naar toe wilt gaan moet je dat zeker en vast doen! Echt de moeite waard. Voor mij en mijn vriend was dit de 2de keer Barcelona en we hebben ons echt niet verveeld. Je komt er telkens nieuwe dingen tegen. Deze stad heeft echt heel veel te bieden.

   Reply
 • Beyoutifool 8 mei 2015 at 18:40

  Je foto’s doen me echt verlangen naar vakantie! Die eerste foto is trouwens kei cute ^^

  Reply
 • naomiinwonderland 9 mei 2015 at 09:18

  Hele mooie foto’s! Ben zelf nog nooit geraakt in Barcelona, maar ik ga wel terug naar Madrid volgende maand! Kijk er alvast naar uit.

  Reply
  • Sparklesofmakeup 9 mei 2015 at 12:49

   Oh daar ben ik nog nooit geweest. Veel plezier alvast! Barcelona moet je ook maar eens bezoeken. Ook de moeite waard

   Reply
 • citytrip 10 mei 2018 at 16:19

  Twee dagen is een beetje weinig. De hoogtepunten liggen daar nogal verspreid vind ik! 🙂

  Reply
  • Femcetera 11 mei 2018 at 10:49

   Dat klopt wel. In principe kan je de belangrijkste dingen wel zien in 2 dagen, maar dan heb je niet kunnen shoppen, niet kunnen chillen aan het strand en noem maar op. Ik zou ook aanraden om ietsjes langer te gaan. Maar voor ons was het de 2de keer in Barcelona, dus we hadden best al wat gezien tijdens onze vorige reis waardoor we nu gewoon de dingen bezochten die we ervoor nog niet hadden gezien.

   Reply
 • Lisboa 21 oktober 2018 at 09:30

  Inderdaad – 3 à 4 dagen is iets beter qua termijn. Vond ook dat de bezienswaardigheden zich niet bij elkaar bevonden (dit heb je in Madrid en Rome bijvoorbeeld minder). Wel mooi verslag en zeker de moeite waard om Barcelona eens te bezoeken.

  Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.